Veranderingen in organisaties en technologie volgen zichzelf snel op waardoor en steeds nieuwe manieren van organiseren en samenwerken ontstaan. Dit heeft invloed op het functioneren van mensen. Voor organisaties wordt het steeds moeilijker om medewerkers te werven en te behouden. Zeker als je graag wil dat zij voor nu en in de toekomst bijdragen leveren binnen de organisatie. Assessments (psychologische testonderzoeken) kunnen hier een verschil in maken, deze kunnen faciliterend werken in het besluitvormingsproces en bij selectie- op korte termijn en op de lange termijn de individuele ontwikkelingsvraagstukken.
Assessments geven inzicht in de competenties, kwaliteiten en aandachtspunten van (nieuwe) medewerkers. Tevens verschaft een assessment inzicht in het ontwikkelpotentieel. Een assessment kan antwoorden geven op belangrijke vraagstukken:

  • Het biedt inzicht in het algeheel functioneren van (nieuwe) medewerkers;
  • Het meet de competenties behorend bij de diverse functies;
  • Het geeft aan of en welke doorgroeimogelijkheden er zijn;
  • De uitslagen gelden als basisdocument voor een POP (Persoonlijk Ontwikkelingsplan);
  • Het levert belangrijke coaching aspecten op.
  • De instrumenten die bij het assessment worden gebruikt, worden vastgesteld aan de hand van de vraagstelling en doelstelling van de opdrachtgever.

Hoogwaardige innovatieve Assessment oplossingen

Professionals4 heeft hoogstaande kwalitatieve en innovatieve assessment instrumenten Deze instrumenten zijn; wetenschappelijk onderbouwd, gedegen, innovatief en praktisch en NIP gecertificeerd. Wij kunnen voorzien in een breed aanbod aan moderne, assessments en vragenlijsten voor werving en selectie maar ook voor loopbaanontwikkeling. Assessment en ontwikkelprogramma’s (coaching of outplacement) zijn op maat in te richten. Dit naar waar de behoefte ligt.

Denkende aan een aantal vaste onderdelen van het assessment zijn een diepte interview en een persoonlijkheids- en competentievragenlijst.
De bevindingen worden besproken met de kandidaat en vastgelegd in een rapport. Hierin staat naast de beschrijving van de kandidaat op het gebied van persoonlijkheid, gedrag en werkstijl een advies omtrent de vraagstelling. Met het rapport verkrijgen de kandidaat en de opdrachtgever inzicht in de aanwezige of te verwerven competenties, kwaliteiten en aandachtspunten.

Persoonlijke portal

Speciaal voor de deelnemers hebben we een beveiligde online portal ontworpen waar de deelnemer vanuit een vertrouwde omgeving zijn of haar assessment kan maken. Het is van groot belang dat je als kandidaat je assessment maakt in alle mogelijke rust en de vragen beantwoord door dicht bij jezelf te blijven. De assessmentstesten zijn zo ontworpen dat wanneer deelnemers de vragen beantwoorden vanuit een sociaal wenselijke positie deze inconsistentie zullen vertonen. Het gaat er namelijk om dat we een baan vinden die volledig bij jou als persoon past, als voor de opdrachtgever een kandidaat die goed aansluit bij het gezochte profiel. U krijgt via een email een speciaal persoonlijk voor u ontworpen gebruikersnaam en wachtwoord krijgen, waarmee u kunt inloggen in uw eigen portal.

Onze insteek

Professionals4Technology werkt voor diverse opdrachtgevers die investeren in hun medewerkers. Wij willen onze opdrachtgevers graag helpen het beste uit zijn of haar (nieuwe) medewerkers te halen. We kunnen door het volgen van diversiteit aan trainingen talent identificeren, potentieel beoordelen en een bijdrage leveren aan persoonlijke ontwikkeling.

Diplomering

Meer informatie?