Tips voor een professioneel en succesvol LinkedIn-profiel

Met meer dan 347 miljoen gebruikers, is LinkedIn één van de meest populaire sociale netwerken voor professionals.
Daarnaast maken Recruiters ook steeds meer gebruik van LinkedIn als instrument voor het vinden van interessante kandidaten voor mooie uitdagingen.
Wil jij een professioneel LinkedIn profiel? Of ben je op zoek naar een baan en wil je gevonden worden door Recruiters? Professionals4Technology geeft tips!

Tip 1: Kies voor een professionele profielfoto

Kies voor een professionele en zakelijke profielfoto. Door een goede foto herkennen personen jou op LinkedIn en daarnaast is de kans zeven keer groter dat je gevonden wordt met profielfoto. Zorg dat je op de foto naar jouw profiel toegedraaid staat, maar blijf wel in de camera kijken. Let ook op de juiste resolutie van 200×200 pixels.

Tip 2: Persoonlijke URL

Maak een persoonlijke URL naar jouw profiel zodat je makkelijker vindbaar bent (ook via Google). Een persoonlijke URL kan er als volgt uit zien: www.linkedin.com/in/marinel-van-walsum Hoe je dat kunt doen vind je hier.

Tip 3: Pakkende samenvatting

Beschrijf in de samenvatting kort wie jij bent, waar je goed in bent, wat je wilt bereiken en wat het doel is van jouw LinkedIn-profiel. Hoe meer betekenis jouw samenvatting heeft, des te meer aandacht bezoekers besteden aan je profiel.

Wanneer je op zoek bent naar een baan, beschrijf dan in de samenvatting waar je naar op zoek bent. Stap in de schoenen van een Recruiter en bedenk trefwoorden en zoekwoorden die gebruikt worden in de zoektocht naar een kandidaat. Zo wordt jouw profiel sneller gevonden door Recruiters.

Tip 4: Bondige werkervaring

Beschrijf bij je werkervaring kort maar krachtig (maximaal drie alinea’s) wat de organisatie doet en wat jouw belangrijkste taken en verantwoordelijkheden zijn of waren. Voeg indien mogelijk projecten toe en vraag om aanbevelingen.

Koppel ook de bedrijfspagina van de organisatie aan jouw werkervaring. Zo kunnen bezoekers van jouw profiel ‘doorklikken’ en meer te weten komen over de organisatie waar jij voor werkt of hebt gewerkt.

Tip 5: Talen en vaardigheden

Voeg je vaardigheden toe aan jouw LinkedIn-profiel. Je kunt maximaal 50 skills toevoegen aan je profiel, maar zorg wel dat de vaardigheden die je toevoegt ook echt op jou van toepassing zijn en relevant zijn. Vraag ook om onderschrijvingen en aanbevelingen.

Tip 6: Vergroot je netwerk en blijf actief!!

Het belangrijkste doel van LinkedIn is en blijft netwerken! Vergroot dus jouw netwerk met relevante connecties, word lid van groepen, volg relevante bedrijven, post regelmatig updates en reageer op de berichten van connecties. Zo blijf jij zichtbaar binnen het netwerk en weten connecties jou te vinden!

Meer informatie?